Ingrediënten
  • 1000g varkensnek zonder zwoerd
  • olijfolie
  • dry rub (kruidenmengsel)
  • BBQ-sauce
  • 4 pistoletjes
  • optioneel: coleslaw

Pulled Pork

Aantal personen: 4 5 uur Grillen
Extra benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • In plaats van Cobble Stones kun je ook briketjes gebruiken.

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Als je briketjes gebruikt, steek dan 5 briketjes aan met 2 aanmaakblokjes.
  • Smeer het vlees in met olijfolie en daarna met de dry rub. Vouw van aluminiumfolie een envelopje met hierin een handje rookpellets. Prik enkele gaatjes in het envelopje en leg deze op de halve CobbleStone of briketjes.
  • Plaats de basisplaat en het rooster op de COBB. Leg het vlees op het rooster en doe de deksel op de COBB.
  • Gebruik je briketjes, voeg dan ieder uur 2 briketjes toe. Gebruik je een halve CobbleStone, vervang deze dan na 2 uur. Plaats, zowel bij briketjes als ook de CobbleStone, na 2 uur een nieuw envelopje met rookpellets. Plaats de basisplaat, het rooster met het vlees en de deksel terug op de COBB.
  • Herhaal deze stap nog twee keer.
  • Glaceer ongeveer een half uur voor het einde het vlees met de BBQ-sauce.
  • Haal het vlees van de COBB en en laat het 20 minuten rusten. Trek met twee vorken het vlees in slierten uit elkaar.

Serveer de pulled pork op een pistoletje met eventueel wat coleslaw.

 

Bekijk meer recepten.