COBB, de beste camping BBQ voor op vakantie

Als je gaat kamperen met de tent, caravan of camper, kook je vaak zelf. En dat betekent dat er een camping BBQ of kooktoestel meegaat op vakantie. Jouw camping BBQ moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. Je wilt niet teveel gedoe met schoonmaken, je wilt niet iedere avond hetzelfde eten én alles moet heelhuids aankomen op de camping en weer mee terug naar huis! De COBB is wat ons betreft jouw maatje tijdens het koken op de camping en wij vertellen je graag waarom.

Waaraan moet een camping BBQ voldoen?

Als je op reis gaat en je een barbecue meeneemt, is het heel prettig als deze aan een aantal voorwaarden voldoet:

Compacte BBQ

De camping BBQ is niet te groot. In jouw auto, caravan of camper is maar beperkt opbergruimte. Hoe compacter de BBQ, hoe meer ruimte er is voor andere spullen. De COBB is met zijn compacte formaat uitermate geschikt om mee te nemen.

 

Makkelijk op te bergen

Je wilt voorkomen dat de barbecue en de losse accessoires door de hele caravan schuiven tijdens het rijden. Een draagbare BBQ die je kunt opbergen in een tas is dan ideaal, helemaal als in de tas ook nog diverse accessoires passen. Bij de COBB zijn diverse tassen leverbaar waarin je niet alleen je COBB, maar ook jouw accessoires opbergt.

Draagbare Barbecue Tas COBB XL Grijs

Veelzijdig

Als je enkele weken onderweg bent, wil je niet iedere avond hetzelfde eten. Kies je voor de COBB, dan kun je op de camping niet alleen grillen, maar ook bakken, braden, wokken en zelfs roken. Op onze receptenpagina vind je meer dan 150 uiteenlopende recepten, inspiratie genoeg dus!

 

Makkelijk schoon te maken

Op vakantie heb je geen zin om lang bezig te zijn met de afwas. Als je tijdens het koken een aluminium wegwerpkom gebruikt in jouw COBB tafel BBQ, is schoonmaken echt een peulenschil. En thuis kunnen alle RVS onderdelen gewoon in de vaatwasser.

Gasbarbecue Aluminiumwegwerpkom Schoonmaken
Draagbare BBQ COBB

Welke brandstof gebruik je voor jouw camping BBQ?

Er zijn diverse soorten COBBS die op verschillende brandstoffen werken. De mogelijkheden voor brandstof zijn:

  • Houtskool en briketten
  • Gas

Een overzicht van de verschillende COBB modellen en de typen brandstof vind je hier.

Waar mag je een camping BBQ gebruiken?

Iedere camping bepaalt zelf of je er mag barbecueën en zo ja aan welke regels dit gebonden is. Ga je op vakantie, kijk dan eerst welke regels gelden op de camping waar je naar toe gaat. Wil je in een vreemde taal iets uitleggen over de COBB, dan hebben wij een korte uitleg in diverse talen voor je op een rij gezet.