De ideale tafel BBQ!

Vind jij het ook zo ongezellig als er achterin de tuin iemand staat weg te roken bij de BBQ terwijl de rest gezellig aan tafel zit? Dat kan ook anders! Als je kiest voor een tafel BBQ, dan wordt het eten aan tafel bereid terwijl iedereen er gezellig om heen zit. Maar wat is eigenlijk een tafel barbecue en wat kun je er allemaal mee?

 

Wat is een tafel BBQ?

Een tafel barbecue is een grill die je rechtstreeks op de tafel kunt zetten. De tafel BBQ is er in vele soorten, maten en uitvoeringen: vierkant, rechthoekig of rond, RVS of in kleur, het is er allemaal. Sommige modellen zitten in de tafel verwerkt, anderen zet je er gewoon bovenop.

Wat kun je met een tafel barbecue?

De meeste tafel BBQ’s hebben een grillfunctie zodat je vlees, vis en groente kunt grillen. De COBB heeft diverse optionele accessoires waardoor je de mogelijkheden verder kunt uitbreiden. Met de COBB kun je naast grillen ook bakken, braden, wokken én zelfs roken.

 

Veiligheid

Omdat je met z’n allen om de BBQ heen zit en de BBQ rechtstreeks op de tafel staat, is veiligheid erg belangrijk. De meeste modellen tafel BBQ worden aan de onderkant niet heet en/of de BBQ staat op rubbertjes of pootjes. Hierdoor kun je de compacte BBQ zonder problemen op tafel zetten.

 

Overlast van een tafel BBQ

Koken op gas

Wil je voorkomen dat je tafelgenoten óf de buren last hebben van de rook tijdens het aansteken en het koken op jouw BBQ? Als je kiest voor een gasbarbecue, heb je tijdens het aansteken geen last van rook of vlammen. Als je verder zorgt dat je tijdens het barbecueën indirect grilt, hou je ook de rookontwikkeling tijdens het koken goed onder controle.

Koken op briketten of houtkool

Je kunt ook kiezen voor een BBQ op houtskool en briketten. Hierbij is het belangrijk dat je deze mobiele BBQ’s altijd op een veilige plek aansteekt, weg van mensen, huisdieren en licht ontvlambare producten. Bij het aansteken van briketten en houtskool komt namelijk wel rook vrij en soms ook vlammen. Is je draagbare BBQ eenmaal aan, dan kun je hem terug op tafel zetten en kan het feest beginnen!

Ben je benieuwd welke COBB tafel barbecues er allemaal zijn, bekijk dan hier de hele collectie.