Hoe steek je de COBB aan?

Deze snelle, compacte en veilige tafel BBQ steek je heel makkelijk en supersnel aan! Hier lees je hoe.

 

Welke optie kies je?

Je hebt de keuze om gebruik te maken van een CobbleStone, van barbecuebriketten of gas. Alle opties leveren een smaakvol resultaat. Wil je razendsnel starten en de temperatuur helemaal onder controle hebben? Kies dan voor de gas. Heb je een paar minuten en verlang je een constante hoge temperatuur? Dan is de CobbleStone een mooie keuze. Heb je wat meer tijd en/of wil je graag een wat lagere temperatuur, bijvoorbeeld om te bakken, dan zijn barbecuebriketten ideaal in het gebruik. Net als bij het eten…het is een kwestie van smaak!

​OPTIE A: COBBLE STONE

De CobbleStone briket is speciaal ontworpen voor de COBB. De briket is gemaakt van natuurlijke materialen en zorgt ervoor dat jouw COBB binnen enkele minuten klaar is voor gebruik. De aanmaakvloeistof is er al in verwerkt waardoor je geen aanmaakblokjes hoeft te gebruiken, handig toch? Eén Cobble Stone geeft twee uur kookplezier. De CobbleStones zijn per stuk lucht- en waterdicht verpakt in een doos van zes stuks en daardoor makkelijk mee te nemen.

Je plaatst de CobbleStone in het brikettenmandje en steekt hem aan. Voor het gemak kun je ook eerst een klein stukje van een aanmaakblokje onderin leggen en dit aansteken. Daarop leg je de Cobble Stone. Deze zal dan nog sneller ontbranden. Na ongeveer drie minuten is de COBB op temperatuur en klaar voor gebruik. De Cobble Stone geeft dan geen geur en rook meer af.

OPTIE B: BARBECUEBRIKETTEN en houtskool

Zo kan het ook! In 3 stappen ben jij aan de slag met je COBB op barbecuebriketten of houtskool.

  1. Aanmaakblokjes aansteken
    Leg 3 aanmaakblokjes onderin de COBB en steek ze aan.
  2. Briketten of houtskool erop
    Vul het brikettenmandje met barbecuebriketten of houtskool. Til vervolgens het mandje op met het bijgeleverde handvat en plaats het in de COBB.
  3. Wachten
    Wacht 10 tot 15 minuten. Als de rookontwikkeling weg is, kun je de COBB gebruiken.

Hoe meer houtskool of briketjes je gebruikt, hoe hoger de temperatuur in de COBB wordt. Let op! Er mag maximaal 400 gr houtskool gebruikt worden in een COBB. Gebruik je meer, dan heb je kans dat je COBB oververhit raakt.

OPTIE C: KOKEN OP GAS

Kook je op gas, dan kun je razendsnel starten. Met een druk op de knop is jouw COBB klaar voor gebruik. En tijdens het koken regel je gemakkelijk de temperatuur.

Op de COBB Premier+ Gas kun je een Campingaz fles, een grote gasfles of een kleine gasfles met Amerikaanse schroefdraad aansluiten. Wil je zien hoe dat werkt? Bekijk dan de video over het aansluiten van de diverse gasflessen. De COBB Pro Gas sluit je alleen aan op een klein gasflesje met Amerikaans schroefdraad.