Hoe steek je de COBB aan?

Deze snelle, compacte en veilige tafel BBQ steek je heel makkelijk en supersnel aan! Hier lees je hoe.

 

Welke optie kies je?

Je hebt de keuze om gebruik te maken van een CobbleStone of van barbecuebriketten. Beide opties leveren een smaakvol resultaat. Wil je binnen een paar minuten starten en verlang je een constante hoge temperatuur? Dan is de CobbleStone een mooie keuze. Heb je wat meer tijd en/of wil je graag een wat lagere temperatuur, bijvoorbeeld om te bakken, dan zijn barbecuebriketten ideaal in het gebruik. Net als bij het eten…het is een kwestie van smaak!

​OPTIE A: COBBLE STONE

De CobbleStone briket is speciaal ontworpen voor de COBB. De briket is gemaakt van natuurlijke materialen en zorgt ervoor dat jouw COBB binnen enkele minuten klaar is voor gebruik. De aanmaakvloeistof is er al in verwerkt waardoor je geen aanmaakblokjes hoeft te gebruiken, handig toch? Eén Cobble Stone geeft twee uur kookplezier. De CobbleStones zijn per stuk lucht- en waterdicht verpakt in een doos van zes stuks en daardoor makkelijk mee te nemen.

Je plaatst de CobbleStone in het brikettenmandje en steekt hem aan. Voor het gemak kun je ook eerst een klein stukje van een aanmaakblokje onderin leggen en dit aansteken. Daarop leg je de Cobble Stone. Deze zal dan nog sneller ontbranden. Na ongeveer drie minuten is de COBB op temperatuur en klaar voor gebruik. De Cobble Stone geeft dan geen geur en rook meer af.

OPTIE B: BARBECUEBRIKETTEN

Zo kan het ook! In 3 stappen ben jij aan de slag met je COBB op barbecuebriketten.

  1. Aanmaakblokjes aansteken
    Leg 3 aanmaakblokjes onderin de COBB en steek ze aan.
  2. Briketten erop
    Vul het brikettenmandje met ongeveer 12 barbecuebriketten. Til daarna het mandje op met het bijgeleverde handvat en plaats het in de COBB.
  3. Wachten
    Wacht 10 tot 15 minuten.

Als de rookontwikkeling weg is, kun je de COBB gebruiken. Enjoy!