Ingrediënten
- 1.5kg procureur
- Voor de marinade:
- 2tl paprikapoeder
- 2el zout
- 1el gemalen peper
- 1tl cayennepeper
- Voor de dressing:
- 1 kopje appelazijn
- 1 kopje water
- 1/2kopje whisky
- 2el suikerstroop
- 4tl zout
- 1tl chilipeper vlokken
- 1tl gemalen peper
- 1tl cayennepeper
Pulled pork
8u marineren; 9u bereiding BradenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- 12-15 briketjes en 3 aanmaakblokjes
- aluminiumfolie
- bakpapier
Bereiding
- Meng de ingrediënten van de marinade en smeer hier het vlees mee in. Rol het vlees in huishoudfolie en laat het minimaal 8 uur marineren in de koelkast.
- Haal de procureur 1 uur voor het barbecueën uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Steek de COBB aan met 5 briketjes en 3 aanmaakblokjes. Giet een kopje water in de kom. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten op temperatuur komen. Leg daarna de procureur op het rooster. Steek één thermometer in het vlees en één thermometer in de deksel (voor de temperatuur in de COBB).
De temperatuur in de Cobb moet 100-110C zijn. Hoeveel briketjes er voor nodig zijn om deze temperatuur te bereiken, is afhankelijk van de buitentemperatuur en het soort en merk briketjes. De temperatuur kan geregeld worden met de hoeveelheid briketjes. Hoe meer briketjes, hoe hoger de temperatuur. - De procureur heeft 7 tot 8 uur nodig om te garen. De procureur is gaar bij een kerntemperatuur van 85C. Het is belangrijk om gedurende de gehele periode een zo constant mogelijke temperatuur te behouden in de COBB. Dit kun je bereiken door iedere 1½ tot 2 uur twee briketjes toe te voegen. Het is belangrijk om deze briketjes tegen de andere briketten aan te leggen zodat ze ook ontbranden. Wanneer de temperatuur onder de 100C komt, is het tijd om nieuwe brandstof toe te voegen.
Na 4 uur garen moet de procureur ieder half uur ingesmeerd worden met het restant van de dressing. - Wanneer de procureur een kerntemperatuur van 85C heeft bereikt, mag hij van de COBB. Wikkel de procureur in bakpapier en laat haar een uur rusten.
Het restant van de dressing kan, na verhitting, gebruikt worden als extra dressing.
Als het vlees gerust heeft, kan het met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Op de klassieke manier wordt de pulled pork geserveerd op een wit broodje samen met koolsalade.
Bekijk meer recepten.
Bijbehorende
Accessoires