Wat is het verschil tussen de aluminium en RVS basisplaat?
donderdag 18 augustus
De COBB barbecue wordt standaard geleverd met een aluminium basisplaat die voorzien is van een antiaanbaklaag. Maar, zoals je wellicht gezien hebt bij de losse onderdelen, is er ook een RVS basisplaat verkrijgbaar. Wij zetten de verschillende eigenschappen van beide platen even voor je op een rij.
De aluminiumplaat met antiaanbaklaag
- Het grote voordeel van de antiaanbaklaag is dat het eten niet blijft plakken. Je hoeft bijna geen vet of olie te gebruiken en het vlees, de vis en groente kun je zonder problemen gemakkelijk omdraaien. Daarnaast is de plaat door de antiaanbaklaag makkelijk schoon te maken met een sponsje, wat afwasmiddel en warm water.
- De aluminium kern van de plaat is licht in gewicht en heeft een zeer goede thermische geleidbaarheid.
- Bekijk de aluminiumplaat met antiaanbaklaag hier.
De RVS basisplaat
- Het grote voordeel van de RVS plaat is dat deze bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Daarnaast is de plaat extreem krasvast. De RVS plaat kan schoongemaakt worden met een schuursponsje.
- Wil je niet koken op een antiaanbaklaag, dan is deze RVS plaat een goed alternatief.
- Bekijk de RVS basisplaat hier.