Ingrediënten
- 600 gr sucadenlappen
- 1 fles Belgisch donker bier
- 3 witte uien
- 3 teentjes knoflook
- Grove mosterd
- 2 bruine boterhammen
- 2 el bloem
- Verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- Stroop
- Olijfolie
- 1/2 runderbouillonblokje
- Peper en zout
Stoofvlees met Belgisch bier
Aantal personen: 4 1 uur 30 minuten WokkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Mengkom
Bereiding
- Snijd de sukadelappen in blokjes en doe deze in een kom. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de bloem toe. Meng het vlees en de bloem goed door elkaar, totdat alle blokjes vlees van een laagje bloem zijn voorzien.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Besmeer de boterhammen aan één kant royaal met mosterd.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en deze laat 5 minuten voorverwarmen.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de ui en knoflook licht aan. Haal ze vervolgens uit de wok en zet het apart.
- Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan de wok en laat deze, met deksel erop, goed heet worden. Voeg vervolgens de stukjes vlees toe. Bak het vlees rondom bruin.
- Voeg, als het vlees rondom is aangebraden, de gebakken ui en knoflook toe en roer alles door elkaar. Giet er vervolgens een flesje Belgisch bier bij. Voeg ook de tijm, laurier en het bouillonblokje toe. Leg als laatste de boterhammen op het vlees, met de mosterdkant naar beneden.
- Leg de deksel op de COBB en laat het gerecht ongeveer een uur sudderen. Controleer enkele malen of er voldoende vocht in de wok zit. Zo niet, voeg dan wat water toe. Hou er rekening mee dat er condens kan ontstaan aan de binnenkant van de deksel. Dit water is heet!
- Verwijder, als het vlees gaar is, de deksel van de COBB. Roer het brood door het stoofvlees tot het volledig is opgenomen. Voeg een scheutje stroop toe voor een lichtzoete touch en roer het geheel nog een keer door.