Ingrediënten
- 5 eieren, gesplitst
- 200 g bloem
- 1 grote tl bakpoeder
- 350 ml karnemelk
- snufje zout
- 100 g roomboter
- maple syrup
- vers fruit naar keuze
- 250 ml slagroom, geklopt
American pancakes
Aantal personen: 4 20 minuten BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Garde of mixer
- Mengkom
Bereiding
- Steek de COBB aan met de CobbleStone en wacht 3 minuten tot hij heet is. Leg de bakplaat op de Cobb en laat met de deksel erop in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.
- Klop het eiwit in een kom stijf.
- Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, de karnemelk en een snufje zout. Klop met een garde of mixer tot een glad geheel. Schep vervolgens het geklopte eiwit door het beslag.
- Laat een klontje van de roomboter op de bakplaat smelten.
- Giet steeds 1 grote eetlepel beslag op de bakplaat, in de vorm van een kleine pannenkoek. Er passen er ongeveer 4 tegelijk op de bakplaat. Zet de deksel terug. Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant droog is en laat ook de andere kant goudbruin worden.
- Serveer de pannenkoeken met maple syrup, vers fruit en slagroom.
Eet smakelijk!