Ingrediënten
  • 12 witte asperges
  • 4 plakken beenham
  • 4 aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • peper
  • zout
  • 2 takjes peterselie, zonder steel
  • 6 takjes bieslook
  • 2 takjes dille
  • 1 eetlepel Franse mosterd

ASPERGES, HET WITTE GOUD OP DE COBB!

Aantal personen: 2 45 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • Dunschiller
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller.
  • Halveer de aardappelen en verpak ze in aluminiumfolie.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de aardappelen in de kom van de COBB. Leg daarna de grillplaat en de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Snij ondertussen de peterselie, bieslook en dille fijn. Maak een vinaigrette van de olijfolie, rode wijn azijn, mosterd, peper en zout en verse kruiden.
  • Haal de deksel van de COBB en leg de asperges op de grillplaat. Dit mag zonder boter of olie. Grill de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Draai de asperges regelmatig om. Gebruik, als het waait of wat kouder is, de deksel op de COBB.
  • Haal de asperges van de grillplaat en leg de plakken beenham op de grillplaat. Gril de beenham even kort aan. Het gaat om de smaak van de grillstrepen, de ham is al gaar.
  • Haal de beenham van de grillplaat en de grillplaat van de COBB. Haal vervolgens de aardappelen uit de kom.
  • Serveer de aardappelen, asperges en ham met de vinaigrette.

Eet smakelijk!