Ingrediënten
  • 3 tot 4 appels (Fuji)
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 114 gr roomboter
  • 140 ml melk op kamertemperatuur
  • 64 gr bloem
  • 1 a 2 tl zout
  • Poedersuiker

Bolzano appel cake

Aantal personen: 6 1,5 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • Bakpapier
  • Steelpannetje voor op de COBB
  • Mengkom
  • Garde
  • Spatel

Bereiding

  • Knip van bakpapier een cirkel die op de bodem van de bakvorm past. Vet met wat boter de bodem en de rand van de bakvorm in en leg het bakpapier onderin de bakvorm.
  • Schil de appels en snij ze in 4 parten. Verwijder het klokhuis en snij de appels daarna in dunne plakjes.
  • Klop de eieren met de helft van de suiker in een kom door elkaar. Voeg al kloppend de tweede helft van de suiker toe. Klop tot alle suiker opgenomen en het mengsel dik is. Voeg daarna de vanille extract toe.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
  • Smelt, als de CobbleStone grijs is, de boter in een pannetje. Je kunt het pannetje op het brikettenmandje zetten. Hou het pannetje wel goed vast. Je kunt ook de wok gebruiken als je die hebt.
  • Haal het pannetje van de COBB en leg de basisplaat met het rooster op de COBB. Laat deze, met de deksel erop, 10 minuten voorverwarmen.
  • Klop ondertussen de gesmolten boter door het suiker-eimengsel.
  • Voeg daarna het zout en bakpoeder toe. Roer vervolgens de melk door het eimengsel en als daarna de bloem. Roer het geheel goed door tot er een glad beslag ontstaat.
  • Voeg als laatste de appels toe aan het beslag. Roer met een spatel de appels door het beslag en zorg ervoor dat alle plakjes appel bedekt zijn met een laagje beslag.
  • Giet het beslag vervolgens in de bakvorm.
  • Plaats de bakvorm op het rooster en leg de deksel op de COBB.
  • Bak de appelcake ongeveer een uur gaar. De cake is gaar als de cakerand loskomt van de vorm. Het beslag in het midden van de cake blijft enigszins vloeibaar.
  • Haal, als de appelcake klaar is, de bakvorm van het rooster. Laat de cake tenminste 30 minuten afkoelen in het bakblik voordat je de cake uit de vorm haalt.

Bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren. Eet smakelijk!