Ingrediënten
- 4 hele maïskolven
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 el peterselie of koriander, grof gehakt (optioneel voor garnering)
- Voor de kruiden:
- 1 1/2 tl knoflookpoeder
- 2 1/2 tl gerookt paprikapoeder (of gewone)
- 2 tl kook-/kosher zout
- 2 tl zwarte peper
- Voor de knoflookboter:
- 50 g (3 el) ongezouten boter
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Corn Ribs
Aantal personen: 4 20 minuten GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Mengkom
- Scherp mes
- Snijplank (antislip!)
- Vuurvast schaaltje
- Handschoen
- Spatel
Bereiding
- Snijd de basis en het puntige uiteinde van de maïskolven af.
- Zet de maïskolven rechtop en snijd ze in de lengte doormidden. Snij vervolgens de helften weer doormidden om kwartjes te maken.
- Doe de maïs kwartjes in een grote kom. Besprenkel met olijfolie.
- Meng de kruiden in een kleine kom. Strooi de kruiden over de maïs en schep goed door. Zorg dat de kruiden gelijkmatig over de maiskwartjes verdeeld worden.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten voorverwarmen
- Leg de mais kwartjes met de korrelkant naar beneden op de grillplaat. Grill de mails 6-8 minuten, of tot er zwarte plekken verschijnen en de maïs krult tot “ribben”.
- Draai de maïsribben om en grill elke gesneden kant nog 1 minuut.
- Haal de maisribben van de grillplaat en leg ze terug in de kom.
- Zet een vuurvast schaaltje op de grillplaat en smelt hierin de boter met fijngehakte knoflook.
- Giet de knoflookboter over de maisribben en schep om met een spatel.
- Serveer de maïsribben op een bord, garneer met peterselie of koriander en extra paprikapoeder indien gewenst.
Eet smakelijk!