Ingrediënten
  • 4 hele maïskolven
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el peterselie of koriander, grof gehakt (optioneel voor garnering)
  • Voor de kruiden:
  • 1 1/2 tl knoflookpoeder
  • 2 1/2 tl gerookt paprikapoeder (of gewone)
  • 2 tl kook-/kosher zout
  • 2 tl zwarte peper
  • Voor de knoflookboter:
  • 50 g (3 el) ongezouten boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Corn Ribs

Aantal personen: 4 20 minuten Grillen
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • Mengkom
  • Scherp mes
  • Snijplank (antislip!)
  • Vuurvast schaaltje
  • Handschoen
  • Spatel

Bereiding

  • Snijd de basis en het puntige uiteinde van de maïskolven af.
  • Zet de maïskolven rechtop en snijd ze in de lengte doormidden. Snij vervolgens de helften weer doormidden om kwartjes te maken.
  • Doe de maïs kwartjes in een grote kom. Besprenkel met olijfolie.
  • Meng de kruiden in een kleine kom. Strooi de kruiden over de maïs en schep goed door. Zorg dat de kruiden gelijkmatig over de maiskwartjes verdeeld worden.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten voorverwarmen
  • Leg de mais kwartjes met de korrelkant naar beneden op de grillplaat. Grill de mails 6-8 minuten, of tot er zwarte plekken verschijnen en de maïs krult tot “ribben”.
  • Draai de maïsribben om en grill elke gesneden kant nog 1 minuut.
  • Haal de maisribben van de grillplaat en leg ze terug in de kom.
  • Zet een vuurvast schaaltje op de grillplaat en smelt hierin de boter met fijngehakte knoflook.
  • Giet de knoflookboter over de maisribben en schep om met een spatel.
  • Serveer de maïsribben op een bord, garneer met peterselie of koriander en extra paprikapoeder indien gewenst.

Eet smakelijk!