Ingrediënten
- 500g rundergehakt
- 125g doorregen spek fijngesneden
- 1/2 ui zeer fijn gesnipperd
- 1 el gemalen koriander
- 1 el dijonmosterd
- zout en peper
- olijfolie, om te bestrijken
- 200 g belegen cheddar in dunne plakjes
- 4-6 zachte broodjes
- Voor het serveren:
- plakjes tomaat
- augurken
- sla
- uienringen, verse plakjes, gepaneerd of gekarameliseerd
De beste hamburgers met gerookte kaas
Aantal personen: 4-6 45 minuten GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Rookpellets Jack Daniels
- aluminiumfolie
Bereiding
- Meng het gehakt, spek, ui, gemalen koriander, tijm en mosterd door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehakt in vier of zes gelijke porties (afhankelijk van de gewenste grootte van de hamburger) en vorm hier hamburgers van.
- Laat de hamburgers 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone aan. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten voorverwarmen.
- Bestrijk de hamburgers met olie en leg ze op de Grillplaat+. Gril de hamburgers enkele minuten aan één kant tot ze bruin zijn.
- Vouw ondertussen een zakje van aluminiumfolie en vul deze met een klein handje rookpellets. Til voorzichtig de Grillplaat+ met de bijgeleverde handgreep van de COBB. Leg een zakje rookpellets op de CobbleStone en leg de Grillplaat+ terug op de COBB.
- Draai de hamburger om en leg een plakje kaas op elke hamburger. Plaats de deksel terug op de COBB en rook de hamburgers met kaas gedurende 5-6 minuten.
- Snij de broodjes door en beleg deze met de hamburgers en garnering naar keuze.
Bekijk meer recepten.
Bijbehorende
Accessoires