Ingrediënten
- 1 eendenborstfilet (ca. 300 g)
- Zout en peper
- 1 handje rookpellets (appel of hickory)
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 paar reepjes sinaasappelschil
- Kant-en-klare sinaasappelchutney (bijv. van Tracklements of een goed delimerk)
Eendenborst met rozemarijnrook en sinaasappelchutney
Aantal personen: 2 45 minuten RokenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Snijd het vet van de eendenborst kruislings in en wrijf in met zout en peper.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone.
- Vouw een zakje van aluminiumfolie, vul het met een handje rookpellets, een takje rozemarijn en wat sinaasappelschil. Vouw dicht, prik er gaatjes in met een vork en leg het zakje als de CobbleStone grijs is, op de CobbleStone.
- Plaats de bakplaat op de COBB en leg de eendenborst met de vetkant naar beneden.
Doe de deksel erop en rook ca. 20–25 minuten, afhankelijk van de dikte. De eend mag binnenin nog rosé zijn. - Laat de eend 5 minuten rusten onder folie en snijd daarna in dunne plakjes.
- Verwarm de sinaasappelchutney kort in een pannetje of serveer op kamertemperatuur.
- Lepel een beetje chutney over de plakjes eend en garneer met wat verse rozemarijn of extra sinaasappelrasp.
De combinatie van zachte rook, kruidige rozemarijn en frisse sinaasappel is onweerstaanbaar. Eet smakelijk!