Ingrediënten
- 1 blik linzen (310 gram)
- 100 gram verse bladspinazie
- 600 milliliter kippenbouillon
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 2 gepelde tomaten
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
- 1 takje verse rozemarijn
- Olijfolie
- Yoghurt
- Peper en zout
- Optioneel: Stokbrood
FRANSE LINZENSOEP
Aantal personen: 4 45 minuten WokkenBenodigde accesoires
Bereiding
- Voor dit recept heb je maar een halve CobbleStone nodig. Wil je weten hoe je een CobbleStone gemakkelijk doorbreekt? Hier zie je hoe je dat doet. Wil je de andere helft bewaren? Berg deze dan droog en luchtdicht op in het zakje van de CobbleStone.
- Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB. Laat deze met deksel 5 minuten voorverwarmen.
- Voeg olijfolie toe aan de wok. Voeg de spekblokjes toe en bak de spekblokjes aan.
- Voeg na een paar minuten de gesnipperde ui en de knoflook toe. Bak dit een paar minuten mee.
- Voeg vervolgens de linzen toe. Roer de linzen goed door het spekmengsel.
- Giet de bouillon en de gepelde tomaten erbij en leg het laurierblaadje en de rozemarijn erop. Plaats de deksel op de COBB.
- Laat de soep een half uur rustig pruttelen. Roer af en toe door de wok en controleer of het vocht niet te snel verdampt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.
- Haal de deksel van de wok. Haal het laurierblaadje en het takje rozemarijn uit de soep.
- Voeg nu de verse bladspinazie toe. Roer de blaadjes spinazie goed door de soep, sluit het deksel en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in een kom. Voeg aan elke kom een flinke eetlepel yoghurt toe. Serveer de soep met stokbrood.
Eet smakelijk!