Ingrediënten
  • 12 gamba`s
  • 1 lente-ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Ketjap
  • 2 handjes sesamzaadjes

Gamba-Spiesjes met sesamsaus

Aantal personen: 4 15 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Houten spiesjes

Bereiding

  • Marineer de gamba`s in 3 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels ketjap.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Rooster de sesamzaadjes (zonder olie) lichtbruin. Heb je geen bakplaat, dan kan je de sesamzaadjes van tevoren binnen in de pan roosteren of sla deze stap over.
  • Meng voor de sesamsaus de mayonaise met 1 eetlepel sesamolie en een halve eetlepel ketjap.
  • Roer de gamba`s nog even goed door en rijg ze dan per 3 op de spies.
  • Bak de gamba`s op de bakplaat 3 tot 5 minuten goudbruin.
  • Serveer met de sesamzaadjes, ringetjes lente-ui en de sesamsaus.

Eet smakelijk!

Dit recept is van @camperkeuken.