Ingrediënten
- 12 gamba`s
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels mayonaise
- Ketjap
- 2 handjes sesamzaadjes
Gamba-Spiesjes met sesamsaus
Aantal personen: 4 15 minuten BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Houten spiesjes
Bereiding
- Marineer de gamba`s in 3 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels ketjap.
- Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Rooster de sesamzaadjes (zonder olie) lichtbruin. Heb je geen bakplaat, dan kan je de sesamzaadjes van tevoren binnen in de pan roosteren of sla deze stap over.
- Meng voor de sesamsaus de mayonaise met 1 eetlepel sesamolie en een halve eetlepel ketjap.
- Roer de gamba`s nog even goed door en rijg ze dan per 3 op de spies.
- Bak de gamba`s op de bakplaat 3 tot 5 minuten goudbruin.
- Serveer met de sesamzaadjes, ringetjes lente-ui en de sesamsaus.
Eet smakelijk!
Dit recept is van @camperkeuken.