Ingrediënten
- 300 gr spiering
- 3 el bloem
- 1 citroen
- 300 ml zonnebloemolie
- 1 tl zout
- stokbrood
Gefrituurde spiering
Aantal personen: 4 30 minuten WokkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- In plaats van de Cobble Stone kun je ook 9 briketjes en 2 aanmaakblokjes gebruiken
- Plastic bakje met deksel
Bereiding
- Steek de COBB aan met de briketjes en aanmaakblokjes of de CobbleStone. Wacht tot de briketjes grijs zijn en plaats daarna de wok erop. Giet de olie in de wok en laat de olie op temperatuur komen.
- Doe het zout en bloem in het plastic bakje en leg hier de spiering bij. Doe de deksel op het bakje en schut het bakje op en neer. Verdeel op deze manier de bloem en het zout over de spiering.
- Frituur de spiering ongeveer 20 minuten of tot ze bruin zijn. Serveer de spiering met wat citroensap en stokbrood.
Bekijk meer recepten.