Ingrediënten
  • 1 ananas
  • 60 ml bruine rum
  • 4 el rietsuiker
  • 150gr pecannoten
  • 6 el kokosrasp
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 6 bolletjes slagroomijs

Gegrilde ananas met rum en pecannoten

Aantal personen: 6 20 minuten
Extra benodigdheden
  • Scherp mes
  • Mengbakje

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en deksel 10 minuten voor.
  • Snij met een scherp mes de boven en onderkant van de ananas af. Zet de ananas rechtop en snijdt de schil rondom de vrucht eraf.
  • Halveer nu de ananas en snijdt elke helft over de lengte in 3 gelijke delen. Verwijder nu van elk deel de kern.
  • Meng de rietsuiker met de kaneel en zet in een bakje apart.
  • Als de grillplaat heet is, mogen de ananasparten erop. Grill de parten ongeveer 2 minuten aan elke kant, zodat je mooie strepen krijgt. Haal hierna de grillplaat van de COBB en vervang deze door de bakplaat.
  • Leg de stukken ananas nu op de bakplaat, zonder dat je deze eerst laat opwarmen.
  • Giet de rum over de ananas en bestrooi de parten vervolgens met het mengsel van kaneel en rietsuiker. Leg ook de pecannoten op de bakplaat en zet de deksel op de Cobb. Laat dit rustig een kwartier tot 20 minuten garen.
  • Na 20 minuten is de ananas klaar.
  • Maak mooie bordjes met een part ananas, een bolletje slagroomijs en besprenkel alles met wat kokosrasp.

Eet smakelijk!