Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprika
  • 60 ml olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gr halloumi kaas
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 250 ml volle yoghurt
  • Honing
  • Paar takjes verse munt

Gemarineerde halloumi

Aantal personen: 4 25 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • ondiepe schaal
  • bakkwast
  • keukenpapier

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en de deksel en laat deze 20 minuten voorverwarmen.
  • Meng de marinade-ingrediënten oregano, komijn, paprika en de olijfolie door elkaar in een ondiepe schaal en breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de tomaten kort op de grillplaat totdat ze op open barsten. Verwijder de tomaten van de grillplaat en zorg dat ze niet helemaal afkoelen.
  • Maak de grillplaat schoon met keukenpapier. leg de kaas op de grillplaat en gril tot ze aan beide kanten goudbruin en licht verkoold zijn, maar nog niet smelten.
  • Verdeel de yoghurt op een bord en leg de halloumi-reepjes erop.
  • Besprenkel met een beetje honing en bestrooi met de gegrilde tomaten en munt. Serveer direct.

Lekker met een pita broodje, eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.