Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookte paprika
- 60 ml olijfolie
- peper en zout
- 400 gr halloumi kaas
- 250 gr cherrytomaatjes
- 250 ml volle yoghurt
- Honing
- Paar takjes verse munt
Gemarineerde halloumi
Aantal personen: 4 25 minuten GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- ondiepe schaal
- bakkwast
- keukenpapier
Bereiding
- Steek de COBB aan met een CobbleStone.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en de deksel en laat deze 20 minuten voorverwarmen.
- Meng de marinade-ingrediënten oregano, komijn, paprika en de olijfolie door elkaar in een ondiepe schaal en breng op smaak met zout en peper.
- Gril de tomaten kort op de grillplaat totdat ze op open barsten. Verwijder de tomaten van de grillplaat en zorg dat ze niet helemaal afkoelen.
- Maak de grillplaat schoon met keukenpapier. leg de kaas op de grillplaat en gril tot ze aan beide kanten goudbruin en licht verkoold zijn, maar nog niet smelten.
- Verdeel de yoghurt op een bord en leg de halloumi-reepjes erop.
- Besprenkel met een beetje honing en bestrooi met de gegrilde tomaten en munt. Serveer direct.
Lekker met een pita broodje, eet smakelijk!
Bekijk meer recepten.
Bijbehorende
Accessoires