Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 handjes pistachenootjes
- 80 gr granaatappelpitjes
- 4 el yoghurt
- 1 el harissapoeder
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Gepofte aubergine met pistache en granaatappelpitjes
Aantal personen: 2 60 minuten BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Steek de COBB aan met een CobbleStone.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen.
- Was de aubergines en prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel met wat olie en peper en zout.
- Wikkel de aubergine losjes om met aluminiumfolie.
- leg de aubergine op de bakplaat en pof in 45 tot 60 minuten. Check tussendoor even of hij gaar is.
- Meng ondertussen voor het sausje 4 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel harissapoeder.
- Haal als de aubergines gaar zijn ze van de bakplaat en leg even apart.
- Rooster nu een minuut of 3 met wat olie de pistache nootjes op de bakplaat.
- Snijd de aubergines open en besprenkel de harissayoghurt erover. Maak het af met geroosterde pistache en granaatappelpitjes.
Eet smakelijk!
Dit recept is van @camperkeuken