Ingrediënten
  • 3 camemberts
  • 2 jonagold appels
  • 3 el boter
  • 150 gr elitehaver (noten en rozijnen mix)
  • 2 el honing
  • 1 el brandewijn
  • Verse zwarte peper en zout
  • 100 ml brandewijn
  • Crackers of rustiek brood

Gerookte Camemberts

Aantal personen: 8 45 minuten Wokken Roken
Extra benodigdheden
  • Rookpellets
  • Aluminiumfolie
  • Bakpapier
  • Klein steelpannetje

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de wok en deksel ongeveer 5 minuten voor.
  • Schil ondertussen de appels en snij ze in blokjes van 1 cm. Laat de boter in de wok smelten. Bak hierin de appelblokjes aan en voeg vervolgens de elitehaver toe. Bak tot alles goudbruin is.
  • Voeg de honing en de 2 eetlepels brandewijn toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Haal de wok van de COBB en leg deze apart.
  • Knip het bakpapier op maat van het rooster. Leg het bakpapier op het rooster en leg de camemberts op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de camemberts.
  • Vouw een zakje van aluminiumfolie en vul deze met handjevol rookpellets. Vouw het zakje dicht en prik wat gaatjes in de bovenzijde van het zakje. Leg het zakje op de CobbleStone.
  • Leg de basisplaat op de COBB en leg hierop het rooster met de camemberts. Leg vervolgens de deksel op de COBB. Rook de kazen ongeveer 15- 20 minuten totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Leg de gerookte camemberts op een plank en verdeel de appel-notentopping erover.
  • Giet de 100 ml brandewijn in een steelpannetje en houdt dit pannetje boven de CobbleStone. Verwarm de brandewijn. Verwarm de temperatuur niet tot het kookpunt, dan verdampt alle alcohol.
  • Haal het steelpannetje van het vuur en steek de brandewijn aan met een aansteker. Giet de brandende brandewijn over de camemberts.

Serveer de camemberts met crackers of rustiek brood.

Eet smakelijk!