Ingrediënten
  • 4 stukken zalmfilet met huid
  • 1 kg grof zeezout
  • 250 gr bruine basterd suiker
  • 1 el rookpellets Jack Daniels

Gerookte zalm van de COBB BBQ

Aantal personen: 4 20 minuten (pekelen en drogen een paar uur ) Roken
Extra benodigdheden
  • Keukenpapier
  • Platte plastic bak zonder deksel
  • Kleine kom
  • Lepel
  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • Schaar

Bereiding

  • Spoel de zalm af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
  • Leg de zalm in een platte plastic bak.
  • Meng het zeezout en bruine basterdsuiker in een kom door elkaar. Bestrooi de zalm met het zout/suiker mengsel.
  • Zet de zalm gedurende 2 uur in de koelkast.
  • Spoel het zout/ suiker mengsel van de zalm en dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Maak het plastic bakje schoon en droog. Leg de zalm terug in het plastic bakje. Leg de zalm terug in de koelkast en laat deze 2 uur aan drogen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Knip het bakpapier op maat van de zalm.
  • Vouw van aluminiumfolie een zakje voor de rookpellets. Vul het zakje met één eetlepel rookpellets. Prik gaatjes in de bovenzijde van het zakje.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, het aluminiumzakje met rookpellets op de CobbleStone. Leg vervolgens de basisplaat en het rooster op de COBB.
  • Leg de zalm op het bakpapier en vervolgens op het rooster. Plaats daarna de deksel op de COBB.
  • Rook de zalm in ongeveer 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!