Ingrediënten
- 4 stukken zalmfilet met huid
- 1 kg grof zeezout
- 250 gr bruine basterd suiker
- 1 el rookpellets Jack Daniels
Gerookte zalm van de COBB BBQ
Aantal personen: 4 20 minuten (pekelen en drogen een paar uur ) RokenExtra benodigdheden
- Keukenpapier
- Platte plastic bak zonder deksel
- Kleine kom
- Lepel
- Bakpapier
- Aluminiumfolie
- Schaar
Bereiding
- Spoel de zalm af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
- Leg de zalm in een platte plastic bak.
- Meng het zeezout en bruine basterdsuiker in een kom door elkaar. Bestrooi de zalm met het zout/suiker mengsel.
- Zet de zalm gedurende 2 uur in de koelkast.
- Spoel het zout/ suiker mengsel van de zalm en dep de zalm droog met keukenpapier.
- Maak het plastic bakje schoon en droog. Leg de zalm terug in het plastic bakje. Leg de zalm terug in de koelkast en laat deze 2 uur aan drogen.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone.
- Knip het bakpapier op maat van de zalm.
- Vouw van aluminiumfolie een zakje voor de rookpellets. Vul het zakje met één eetlepel rookpellets. Prik gaatjes in de bovenzijde van het zakje.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, het aluminiumzakje met rookpellets op de CobbleStone. Leg vervolgens de basisplaat en het rooster op de COBB.
- Leg de zalm op het bakpapier en vervolgens op het rooster. Plaats daarna de deksel op de COBB.
- Rook de zalm in ongeveer 20 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Bijbehorende
Accessoires