Ingrediënten
- 500 gr oesterzwammen
- 4 afbak pitabroodjes
- Knoflooksaus
- Voor de marinade:
- 2 el yoghurt
- 1 el shawarma pasta
- 1 el harissa pasta
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl oregano
- 1 el gerookt paprikapoeder
- Scheutje plantaardige olie
- Zout en peper
- Voor de komkommer salsa:
- Een halve grote komkommer
- 1/4 rode ui
- 1 bos koriander
- 2 el jalapeños
- Zout en peper
- 1 el olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 1 el agavesiroop
Shoarma van oesterzwammen met komkommersalsa en pitabroodjes
Aantal personen: 4 30 minuten GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- 4 saté prikkers
- Aluminiumfolie
- Mengkom
Bereiding
- Snijd alle ingrediënten voor de komkommer salsa fijn. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet de salsa apart zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Maak de marinade voor de oesterzwammen door alle ingrediënten te mengen.
- Meng de marinade door de oesterzwammen tot ze volledig bedekt zijn met de marinade.
- Verdeel de oesterzwammen in twee gelijken porties. Rijg de oesterzwammen aan de spiesen. Gebruik hiervoor 2 stokjes per portie..
- Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en laat deze 5-10 minuten opwarmen.
- Leg de pitabroodjes op de grillplaat en de deksel erop. Gaar de pitabroodjes in ongeveer 6 minuten. Draai tussentijds enkele keren om.
- Haal de pitabroodjes van de grillplaat en vouw deze in aluminium folie zodat ze warm blijven. Leg apart.
- Leg vervolgens de spiesen met de oesterzwammen op de grillplaat. Grill de oesterzwammen in ongeveer 20 minuten gaar. Keer regelmatig om.
- Haal de spiezen van de COBB. Snij de oesterzwammen van de spiezen.
- Snijd de afgebakken pitabroodjes open en vul ze met de komkommer salsa, oesterzwammen en knoflooksaus.
Eet smakelijk!