Ingrediënten
  • 500 gr oesterzwammen
  • 4 afbak pitabroodjes
  • Knoflooksaus
  • Voor de marinade:
  • 2 el yoghurt
  • 1 el shawarma pasta
  • 1 el harissa pasta
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • Scheutje plantaardige olie
  • Zout en peper
  • Voor de komkommer salsa:
  • Een halve grote komkommer
  • 1/4 rode ui
  • 1 bos koriander
  • 2 el jalapeños
  • Zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 el agavesiroop

Shoarma van oesterzwammen met komkommersalsa en pitabroodjes

Aantal personen: 4 30 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • 4 saté prikkers
  • Aluminiumfolie
  • Mengkom

Bereiding

  • Snijd alle ingrediënten voor de komkommer salsa fijn. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet de salsa apart zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Maak de marinade voor de oesterzwammen door alle ingrediënten te mengen.
  • Meng de marinade door de oesterzwammen tot ze volledig bedekt zijn met de marinade.
  • Verdeel de oesterzwammen in twee gelijken porties. Rijg de oesterzwammen aan de spiesen. Gebruik hiervoor 2 stokjes per portie..
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en laat deze 5-10 minuten opwarmen.
  • Leg de pitabroodjes op de grillplaat en de deksel erop. Gaar de pitabroodjes in ongeveer 6 minuten. Draai tussentijds enkele keren om.
  • Haal de pitabroodjes van de grillplaat en vouw deze in aluminium folie zodat ze warm blijven. Leg apart.
  • Leg vervolgens de spiesen met de oesterzwammen op de grillplaat. Grill de oesterzwammen in ongeveer 20 minuten gaar. Keer regelmatig om.
  • Haal de spiezen van de COBB. Snij de oesterzwammen van de spiezen.
  • Snijd de afgebakken pitabroodjes open en vul ze met de komkommer salsa, oesterzwammen en knoflooksaus.

Eet smakelijk!