Ingrediënten
- 2 eetlepels suiker
- 1 klein blikje (200 gr) suiker mais op cremebasis
- 500 ml karnemelk
- 2 extra grote geklopte eieren
- 80 gr gesmolten boter
- 300 gr brood of cakemeel
- 120 gr maïzena
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- Verse mais van 2 maïskolven
- Extra boter voor het insmeren van de bakvorm
KLASSIEK MAÏSBROOD
Aantal personen: 4 1 uur BakkenBenodigde accesoires
Bereiding
- Steek een halve CobbleStone aan en laat deze 5 minuten branden. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en het rooster op de COBB. Plaats de deksel op de COBB en laat deze ongeveer 20 minuten voorverwarmen.
- Klop ondertussen de suiker, suikermais, karnemelk, ei en boter door elkaar.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en roer hier de maïskorrels er doorheen.
- Voeg vervolgens de natte en droge ingrediënten aan elkaar toe en meng dit goed door.
- Smeer de bakvorm in met boter en giet het beslag in de bakvorm.
- Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB. Bak het brood in ongeveer 35-45 minuten gaar.
- Om te zien om het brood gaar is, kun je een satéprikker gebruiken. Komt de prikker schoon uit het deeg, dan is je maisbrood gaar.
- Haal het maisbrood van het vuur en laat deze afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
- Is er geen verse mais beschikbaar, gebruik dan twee blikjes mais of mais uit de diepvries.
Bekijk meer recepten.