Ingrediënten
- 200 gr oestersaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 25 gr honing
- 1 tl gemberpoeder
- 1 kg dun gesneden speklappen
- zout en peper
- Voor de komkommersalade:
- 1 grote komkommer
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el mirin (zoete rijstwijn)
- 1 el sesamolie
- sesamzaadjes
- romaine sla
- Rode of groene peper (als je van pittig houdt)
Koreaans geïnspireerde bbq
Aantal personen: 4 30 minuten Grillen WokkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- mengkom
- bakkwast
Bereiding
- Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is.
- Plaats de wok op de COBB en rooster de sesamzaadjes totdat ze mooi bruin zijn.
- Haal de wok van de COBB en plaats de grillplaat op de COBB. Laat de grillplaat ongeveer 10 minuten voorverwarmen.
- Meng ondertussen in een mengkom de oestersaus met de knoflookpoeder, uienpoeder, honig en gemberpoeder goed door elkaar.
- Kruid de speklappen met zout en peper en bak de speklappen op de grillplaat in ongeveer 8 minuten om en om gaar.
- Bestrijk, als het vlees bijna gaar is, het vlees met het oestersaus mengsel en grill ze nog even aan beiden kanten met de saus erop.
- Haal het vlees van de grillplaat en het laat 5-10 minuten rusten. Haal ook de grillplaat van de COBB!
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng deze met de sojasaus, rijstazijn, mirin en sesamolie. Strooi als laatste de sesamzaadjes over de komkommer.
- Snij de speklapjes in kleinere stukjes en serveer ze als een wrap met de komkommersalade in een blaadje sla.
Eet smakelijk!
Bron: COBB Zuid-Afrika.
Bijbehorende
Accessoires