Ingrediënten
  • 2 lamsrack (400-600 gr per stuk)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 60 ml Dijon mosterd
  • 250 gr paneermeel
  • 30 gr kappertjes
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • 8 olijven

Lamsrack met mosterdkorst

Aantal personen: 4 1 uur Grillen

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en de deksel op de COBB en laat deze 15 minuten voorverwarmen.
  • Breng de lamsracks op smaak met zout en peper. Leg de lamsracks op de grillplaat, met de vetkant naar beneden,. Bak de lamsracks aan tot het vet gesmolten is.
  • Draai daarna de lamsbout enkele keren om en bak zo alle oppervlakken van het vlees kort aan. Haal dan het vlees van de grillplaat.
  • Plaats het rooster op de grillplaat en zet de deksel terug op de COBB. Op deze manier hou je de warmte vast terwijl je de lamsracks verder voorbereidt.
  • Bestrijk de lamsracks aan alle kanten met mosterd, vooral de vette kant.
  • Snij de olijven, kappertjes en de ansjovis klein, hak de rozemarijn fijn en rasp de schil van de halve citroen. Meng dit alles met het sap van de citroen en het paneermeel tot een mooie pasta. Breng deze pasta aan op de vette kant van het lamsrack en druk het stevig aan.
  • Leg het lamsracks op het rooster met de vette (pasta) kant naar boven en plaats de deksel op de COBB.
  • Grill de lamsracks tot de gewenste kerntemperatuur. Bij een kerntemperatuur van 65 ° C is het vlees rare, medium bij 71 ° C en well done bij 76 ° C .
  • Haal het vlees van het rooster als het de juiste kerntemperatuur heeft en laat het nog even rusten voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.