Ingrediënten
  • 4 libanese broden (party mix van AH)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 gr)
  • 1 paprika
  • vegan geraspte kaas
  • boter
  • zout en peper
  • handjevol rucola

Libanese vegan pizza

Aantal personen: 2 30 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • bakkwast

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Snij de ui in ringen en de knoflook fijn. Snij de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
  • Besmeer het Libanese brood met tomatenpuree. Verdeel hierover de ui, knoflook, paprika en champignons. Strooi vervolgens de kaas erover heen. Breng het op smaak zout en peper.
  • Vet de bakplaat in met boter. Leg de pizza op de bakplaat en plaats de deksel op de COBB. Gaar de pizza in 8-10 minuten.
  • Haal de pizza van de bakplaat en garneer deze met rucola.
  • Herhaal de stappen vanaf het invetten van de bakplaat tot alle pizza’s zijn gebakken. Let op! Naarmate je meer pizza’s bakt zal de baktijd waarschijnlijk korter zijn. Dit omdat de bakplaat en de deksel steeds meer warmte vasthouden. Houd hier rekening mee om aanbranden te voorkomen!

Eet smakelijk!

 

Het recept is van @GroenStekje.