Ingrediënten
  • 200 gram gegrilde maïs gesneden van de kolf, ruw gehakt
  • 1 grote zoete aardappel, geraspt
  • 1 kop geraspte courgette
  • 1 kop kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • Een halve rode ui, fijngehakt
  • 3/4 kop water
  • 1/2 kop bruine rijstmeel
  • 1/4 kop korianderblaadjes, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el gehakte jalapeno pepers + 1 el jalapeno pekel (vocht)
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 1/2 tl appelazijn
  • Royale snuf roze Himalaya zout + zwarte peper
  • Ingrediënten voor cashewnoten, koriander + limoencrème
  • 2 kopjes rauwe cashewnoten, een nacht geweekt
  • 1 kopje water
  • 1/2 kop verse korianderblaadjes
  • 1/2 kop vers limoensap
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 el ingelegde jalapenos + 2 el pekel van ingelegde jalapenos
  • Roze Himalaya zout + zwarte peper naar smaak

Mais falafel hapjes met romige cashew crème

Aantal personen: 6 45 minuten Bakken Grillen
Extra benodigdheden
  • Garde
  • Bakkwast

Bereiding

  • Meng de maïs, zoete aardappel, courgette, lente-ui, rode ui, koriander, jalapeno pepers, jalapeno pekel, limoensap, uienpoeder, gemalen komijn, gerookte paprika, zout en zwarte peper in een kom.
  • Meng in een tweede kom het kikkererwtenmeel, de baking soda en appelazijn zodat de baking soda geactiveerd wordt.
  • Voeg langzaam het water toe aan het meelmengsel. Meng met een garde tot er een mooie pasta zonder klontjes ontstaat.
  • Voeg het kikkererwtenmengsel toe aan de groenten en meng het geheel goed door met een lepel. Meng als laatst de bruine rijstmeel er door. Laat de mix 10-15 minuten rusten.
  • Meng voor de cashew crème alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een gladde crème.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ met de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Maak je handen nat en vorm met behulp van je handen kleine balletjes van het mengsel. Druk deze een beetje plat.
  • Bestrijk de Grillplaat+ in met olijfolie  en gril hierop de maisbolletjes enkele minuten aan beiden kanten.
  • Serveer de mais falafel hapjes warm met partjes limoen en de romige cashewnoten crème.
Recept van @miraweiner
Bekijk meer recepten.