Ingrediënten
  • 1,5 aubergines
  • 350 gram trostomaten
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 250 gram mozzarella
  • 50 gram parmezaan
  • 20 gram basilicum
  • 2 handjes pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Melanzane van de COBB

Aantal personen: 2 40 minuten Grillen Bakken
Extra benodigdheden
  • ovenschaal (check vooraf of deze onder de deksel van de COBB past!)
  • kwast

Bereiding

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Bestrooi met wat zout en zet even apart zodat het zout kan intrekken.
  • Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes en de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, wanneer de CobbleStone grijs is, de grillplaat en de deksel op de COBB en verwarm de COBB 10 minuten voor.
  • Leg de plakken aubergine op de grillplaat en bak deze in 3 minuten per kant aan beide kanten bruin. Haal daarna de aubergine van de grillplaat.
  • Leg het rooster op de grillplaat en de deksel op de COBB. Laat de COBB weer even voorverwarmen.
  • Maak ondertussen in een ovenschaal de melanzane. Leg hiervoor een laagje van plakken aubergine, met daarop plakjes tomaat, plakjes mozzarella, stukjes zongedroogde tomaat en wat blaadjes basilicum. Vervolg met nog een laag van aubergine, tomaat, mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum.
  • Rasp daarna ruim Parmezaanse kaas over het gerecht.
  • Leg de ovenschaal op het rooster en laat de ovenschotel in 30 minuten gaar worden.
  • Giet eventueel vrijgekomen vocht (door de tomaat) af en schep de melanzane op de borden.
  • Maak het af met nog wat blaadjes basilicum, pijnboompitten en peper en zout naar smaak.