Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- 200 ml dashi
- eventueel 2 eetlepels panko (broodkruim)
- 6 lente uien in ringen
- 300 gram witte kool gesnipperd of geraspt
- 4 plakken ontbijtspek
- een scheut zonnebloem olie
- zout naar smaak
- Kewpie mayonaise (Japanse mayonaise)
- Okonomiyaki saus
- eventueel shichimi togarashi of furikake kruiden naar smaak
- eventueel bonito flakes (vlokken van gedroogde tonijn)
Okonomiyaki, Japanse hartige pannenkoek
Aantal personen: 4 30 minuten BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Spatel
- Mengkom
- Garde
Bereiding
- Steek de Cobble Stone aan en wacht tot deze mooi grijs en heet is. Plaats de bakplaat op de Cobb en leg hierop direct de 4 plakken ontbijtspek.
- Klop ondertussen de eieren los in de mengkom en voeg hier de dashi en de bloem aan toe. Meng dit tot een gladde massa.
- Voeg nu de witte kool en de lente ui toe (niet alles, want je hebt straks nog wat uiringen nodig om de pannenkoek te garneren).
- Als het beslag te dun is, kun je wat panko toevoegen tot je een mooi lobbig pannenkoekenbeslag krijgt.
- Voeg nog wat zout toe en giet het beslag over de plakken ontbijtspek op de bakplaat.
- Plaats de deksel op de Cobb en laat de pannenkoek rustig bakken totdat deze aan de onderkant een mooi kleurtje heeft. Keer de pannenkoek om en bak de andere zijde nu ook mooi goudbruin.
- Haal nu de okonomiyaki van de Cobb en plaats deze op een bord of plank.
- Maak met de okonomiyaki saus strepen over de pannenkoek. Doe hetzelfde met de Kewpie mayonaise, maar dan haaks op de strepen van de okonomiyaki saus. Strooi wat lente-uiringen over de pannenkoek en eventueel wat bonito flakes en shichimi togarashi of furikake kruiden.
Eet smakelijk!
Bekijk hier de video van het recept.
Bekijk meer recepten.