Ingrediënten
- 175 gr pastinaken
- 275 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- 150 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 2 tl kaneel
- 1 sinaasappel
- 50 gr rozijnen
- 50 gr walnoten (grof gehakt)
- 200 gr poedersuiker
- 200 gr roomkaas naturel
Pastinaaktaart met vanillefrosting
Aantal personen: 8 1 uur 45 minuten BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Bakpapier
- Mengkom
- Mixer
Bereiding
- Schil en rasp de pastinaak. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
- Knip het bakpapier op maat van de bodem van de bakvorm. Leg het op maat geknipte bakpapier onderin de bakvorm.
- Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat of basisplaat, met het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel erop, 10 minuten voorverwarmen.
- Klop ondertussen met de mixer 125 gram roomboter, de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespuntje zout tot een romige crème.
- Klop vervolgens een voor een de eieren door het botermengsel. Klop daarna het zelfrijzend bakmeel en de kaneel er doorheen.
- Meng als laatste de geraspte pastinaak, de sinaasappelrasp, rozijnen en walnoten door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
- Zet de bakvorm op het rooster en plaats de deksel op de COBB.
- Bak de taart in ongeveer 90 minuten gaar.
- Haal de taart van de COBB en laat de taart in de vorm afkoelen.
- Klop ondertussen de resterende roomboter met het tweede zakje vanillesuiker en de poedersuiker tot een romig geheel Klop er vervolgens de roomkaas erdoor.
- Bestrijk de boven- en zijkant van de afgekoelde taart met de roomkaasmengsel. Zet de taart nog een uur in de koelkast tot de frosting steviger is.
Eet smakelijk!
Bijbehorende
Accessoires