Ingrediënten
  • 175 gr pastinaken
  • 275 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 175 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 2 tl kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr walnoten (grof gehakt)
  • 200 gr poedersuiker
  • 200 gr roomkaas naturel

Pastinaaktaart met vanillefrosting

Aantal personen: 8 1 uur 45 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Mixer

Bereiding

  • Schil en rasp de pastinaak. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
  • Knip het bakpapier op maat van de bodem van de bakvorm. Leg het op maat geknipte bakpapier onderin de bakvorm.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat of basisplaat, met het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel erop, 10 minuten voorverwarmen.
  • Klop ondertussen met de mixer 125 gram roomboter, de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespuntje zout tot een romige crème.
  • Klop vervolgens een voor een de eieren door het botermengsel. Klop daarna het zelfrijzend bakmeel en de kaneel er doorheen.
  • Meng als laatste de geraspte pastinaak, de sinaasappelrasp, rozijnen en walnoten door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm op het rooster en plaats de deksel op de COBB.
  • Bak de taart in ongeveer 90 minuten gaar.
  • Haal de taart van de COBB en laat de taart in de vorm afkoelen.
  • Klop ondertussen de resterende roomboter met het tweede zakje vanillesuiker en de poedersuiker tot een romig geheel  Klop er vervolgens de roomkaas erdoor.
  • Bestrijk de boven- en zijkant van de afgekoelde taart met de roomkaasmengsel. Zet de taart nog een uur in de koelkast tot de frosting steviger is.

Eet smakelijk!