Ingrediënten
  • 750 gr kippendijen
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 sjalotjes
  • 6 grote teentjes knoflook
  • 4 el chipotle (of minder als je niet van spicy houdt)
  • 2 el oregano
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 2 tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 turksbrood
  • 2 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1/8 rode kool
  • olijfolie
  • 50 ml water

Pulled Chicken

Aantal personen: 4-6 1,30 uur Wokken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • Spatel of houten lepel

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB. Laat deze, met deksel erop, 5 minuten voorverwarmen.
  • Snij ondertussen de sjalotjes en knoflook fijn.
  • Doe wat olijfolie in de wok en bak de sjalotjes, knoflook en de kippendijen 5 minuten aan.
  • Voeg daarna het water, tomatenblokjes uit blik en de kruiden toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Leg de deksel op de COBB en laat het geheel 30 minuten lekker pruttelen. Roer het tussentijds enkele keren door. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Haal na 30 minuten de deksel eraf en laat de saus indikken. Dit duurt, afhankelijk van de omstandigheden, ongeveer 30 minuten.
  • Snij de bosui, komkommer, tomaat en rode kool fijn en meng deze in een kom tot een salade.
  • Roer, als de kip helemaal gaar is, het kipmengsel door elkaar zodat de kip uit elkaar valt in mooie draadjes.
  • Beleg de broodjes met de pulled chicken en de salade.

Eet smakelijk!