Ingrediënten
- 750 gr kippendijen
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 sjalotjes
- 6 grote teentjes knoflook
- 4 el chipotle (of minder als je niet van spicy houdt)
- 2 el oregano
- 1 el gerookte paprika poeder
- 2 tl suiker
- 1/2 tl zout
- 1 turksbrood
- 2 bosuitjes
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- 1/8 rode kool
- olijfolie
- 50 ml water
Pulled Chicken
Aantal personen: 4-6 1,30 uur WokkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Spatel of houten lepel
Bereiding
- Steek de COBB aan met een halve CobbleStone.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB. Laat deze, met deksel erop, 5 minuten voorverwarmen.
- Snij ondertussen de sjalotjes en knoflook fijn.
- Doe wat olijfolie in de wok en bak de sjalotjes, knoflook en de kippendijen 5 minuten aan.
- Voeg daarna het water, tomatenblokjes uit blik en de kruiden toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Leg de deksel op de COBB en laat het geheel 30 minuten lekker pruttelen. Roer het tussentijds enkele keren door. Voeg indien nodig wat extra water toe.
- Haal na 30 minuten de deksel eraf en laat de saus indikken. Dit duurt, afhankelijk van de omstandigheden, ongeveer 30 minuten.
- Snij de bosui, komkommer, tomaat en rode kool fijn en meng deze in een kom tot een salade.
- Roer, als de kip helemaal gaar is, het kipmengsel door elkaar zodat de kip uit elkaar valt in mooie draadjes.
- Beleg de broodjes met de pulled chicken en de salade.
Eet smakelijk!