Ingrediënten
- 4 Kalkoenborsten
- 4 Zoete aardappelen
- 1 Rode ui gesnipperd
- 125 ml Ketchup
- 50g Bruine suiker
- 2el Scherpe mosterd
- 1el Appelazijn
- 1el Chilipoeder
- 1tl Komijnpoeder
- Zout
- Peper
- Sour cream
Pulled Turkey met gepofte zoete aardappel
Aantal personen: 6 6 uur BradenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Alumimiumfolie
Bereiding
- Breek een Cobble Stone doormidden en steek een helft aan. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de bakplaat op de Cobb en bedek de bodem met de gesnipperde, rode ui. Smeer de kalkoenborstenin met chilipoeder, komijn, 1 theelepel zout, en een halve theelepel peper. Leg de kalkoen op deui.
- Meng de ketchup, suiker en mosterd en giet dit over de kalkoen. Plaats de deksel op de Cobb en braad de kalkoen gedurende 2 uur. Verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie. Snij indien nodig de aardappelen in kleine stukken zodat ze straks in de kookring passen.
- Vervang na 2 uur de Cobble Stone. Haal de deksel en bakplaat van de Cobb. Haal met het handvat het brikettenmandje uit de kom en gooi de Cobble Stone in een vuurvaste emmer met een laagje water. leg het brikettenmandje terug in de Cobb en steek hierin de tweede helft van de Cobble Stone aan. Leg, als de halve Cobble Stone grijs is, de ingepakte aardappelen in de kookring. Plaats de bakplaat en de deksel terug op de Cobb en gaar de kalkoen nogmaals 2 uur.
- Na 2 uur is het kalkoenvlees zo mals dat het bijna uit elkaar valt. Haal de bakplaat van de Cobb, roer het vlees en de saus door elkaar en laat het 10 minuten rusten. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Roer de azijn door het vlees en breng het op smaak met peper en zout. Serveer met de gepofte aardappel en sour cream.
Eet smakelijk!