Ingrediënten
  • 300 gr risotto rijst
  • 1 kleine ui
  • 1 prei
  • 175 ml witte wijn
  • 50 gram roomboter
  • minimaal 500 ml groentebouillon
  • 250 ml room
  • 300 gram geitenkaas
  • 90 gr bevroren erwten
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • verse basilicum voor de garnering

Risotto van erwten en geitenkaas

Aantal personen: 4 50 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • pollepel
  • rasp

Bereiding

  • Snipper de ui fijn en snij het witte gedeelte van de prei in dunne ringen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStones grijs is, de wok op de COBB en laat deze 5 minuten opwarmen.
  • Smelt de helft van de boter in de wok en voeg de ui en prei toe. Bak de ui en prei glazig en breng het op smaak met peper en zout.
  • Voeg de risottorijst toe aan de wok en roer de risotto rijst om tot dat alle boter is opgenomen door de risotto.
  • Voeg de wijn toe en plaats de deksel op de COBB. Laat de wijn 5 minuten inkoken.
  • Voeg daarna een kleine hoeveelheid groentebouillon toe. Herhaal dit iedere keer als de rijst droog wordt.
  • Gaar de rijst in ongeveer 25 tot 30 minuten. De risotto is gaar als de rijst een stevige, maar niet te harde bite heeft.
  • Voeg, als de risotto gaar is, de geitenkaas, room en erwten toe. Dek de risotto nogmaals af met de deksel en kook deze nog 10 minuten door.
  • Voeg vlak voor het serveren de laatste boter toe en roer de risotto nog een keer door.
  • Serveer de risotto met de geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Tip: Hou er rekening mee dat je bouillon overhoudt of tekort komt. Hou voor de zekerheid wat extra bouillon bij de hand.

 

Bekijk meer recepten.