Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 125 ml room
  • 8 dikke sneetjes rozijnbrood
  • boter om in te bakken
  • gemalen kaneel
  • 1 mango
  • 2 kiwi`s
  • 250 ml verse bosbessen
  • bakje aardbeien
  • 500 ml volle yoghurt
  • honing

Rozijnbrood wentelteefjes

Aantal personen: 4 20 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • diep bord
  • mengkom
  • keukenpapier

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat de CobbleStone grijs is.
  • Snij ondertussen de mango, aardbeien en kiwi in plakjes en spoel de bosbessen af.
  • Leg de bakplaat op de COBB en verwarm deze met de deksel erop 5 minuten voor.
  • Klop de eieren en room door elkaar. Doop vervolgens de sneetjes rozijnenbrood één voor één in het eiermengsel. Zorg er voor dat de gehele boterham bedekt is met het eimengsel.
  • Verdeel een klontje boter over de warme bakplaat. Leg daarna twee of drie plakken rozijnenbrood op de bakplaat en bak het aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Leg de sneetjes, als ze gebakken zijn, op een stukje keukenrol zodat het overtollige vet kan worden opgenomen.
  • Leg de sneetjes daarna op een bord en bestrooi ze met kaneel. Leg vervolgens op ieder plak een schepje yoghurt, het gesneden fruit en maak het af met wat honing.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.