Ingrediënten
- 2 zalmfilets met huid (ca. 150–200 g per stuk)
- Zout en peper
- 1 CobbleStone
- 1 handje rookpellets (appel of kersenhout)
- 1 vel aluminiumfolie
- 1 takje dille
- 2 plakjes citroen
Warmgerookte zalmfilet met dille en citroen
Aantal personen: 2 20 minuten RokenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone.
- Vouw een zakje van aluminiumfolie, vul het met rookpellets, vouw dicht, prik gaatjes en leg het als de CobbleStone grijs is, op de CobbleStone.
- Plaats de bakplaat op de COBB en leg de zalmfilets met de huid naar beneden.
- Leg een takje dille en een plakje citroen op elke filet.
- Doe de deksel erop en rook de zalm ca. 12–15 minuten, tot hij net gaar is en makkelijk uit elkaar valt.
- Serveer direct met wat extra dille en een kneepje citroensap.
De frisse dille en citrus combineren prachtig met de subtiele rooksmaak. Eet smakelijk!