Ingrediënten
  • 2 zalmfilets met huid (ca. 150–200 g per stuk)
  • Zout en peper
  • 1 CobbleStone
  • 1 handje rookpellets (appel of kersenhout)
  • 1 vel aluminiumfolie
  • 1 takje dille
  • 2 plakjes citroen

Warmgerookte zalmfilet met dille en citroen

Aantal personen: 2 20 minuten Roken
Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Vouw een zakje van aluminiumfolie, vul het met rookpellets, vouw dicht, prik gaatjes en leg het als de CobbleStone grijs is, op de CobbleStone.
  • Plaats de bakplaat op de COBB en leg de zalmfilets met de huid naar beneden.
  • Leg een takje dille en een plakje citroen op elke filet.
  • Doe de deksel erop en rook de zalm ca. 12–15 minuten, tot hij net gaar is en makkelijk uit elkaar valt.
  • Serveer direct met wat extra dille en een kneepje citroensap.

De frisse dille en citrus combineren prachtig met de subtiele rooksmaak. Eet smakelijk!