fbpx

Courgettekoekjes

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de deksel en bakplaat op de COBB en laat deze 5 minuten op temperatuur komen. Meng ondertussen de courgette, ui, munt, paneermeel, zelfrijzend bakmeel en ei en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet wat olie op de bakplaat. … Continued

Luchtige mais-pannenkoeken met een bite

Steek de COBB aan en laat deze, nadat de CobbleStone grijs is of de briketjes grijs zijn, op temperatuur komen met de bakplaat en deksel erop. Klop intussen het bakmeel, het ei en de melk met een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Snijd de Spaanse peper in ringetjes en roer deze … Continued

Stokbrood boven de CobbleStone

Bij dit recept kun je prima gebruik maken van de restwarmte van de CobbleStone of de briketjes. Meng het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed het tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Leg wat bloem op een schoon en glad oppervlak, bv. een plank en rol … Continued

Gefrituurde spiering

Steek de COBB aan met de briketjes en aanmaakblokjes of de CobbleStone. Wacht tot de briketjes grijs zijn en plaats daarna de wok erop. Giet de olie in de wok en laat de olie op temperatuur komen. Doe het zout en bloem in het plastic bakje en leg hier de spiering bij. Doe de deksel … Continued

Broodjes bakken op de pizzasteen

Wil je een keer een broodje met een lekkere crunch? Dan is dit recept wat voor jou! Door het gebruik van de pizzasteen krijgen deze broodjes een lekkere knapperige onderkant. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en maak hiervan ronde broodjes. Bestrijk de broodjes met … Continued

Sardientjes op de barbecue

Meng de olijfolie, 2 teentjes knoflook, citroensap, cayennepeper, kardemon en bladpeterselie tot een marinade. Houd een klein beetje van de marinade apart om het gerecht mee af te maken. Leg de sardines in een schaal en schenk de marinade er overheen. Dek de schaal af met vershoudfolie en leg de vis terug in de koelkast. … Continued