fbpx

MOINK ballen

Steek de COBB aan. Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Draai balletjes, iets kleiner dan een golfbal. Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Leg de balletjes op het rooster. Verwarm de basisplaat en de deksel 5 minuten … Continued

Mini pizza’s van de Cobb

Rol het deeg uit. Steek met behulp van de serveerring kleine rondjes uit het pizzadeeg en haal het overgebleven deeg weg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg de pizza’s met de gekozen topping. Steek de CobbleStone aan. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat en deksel 5 minuten voor. Bestrijk de bakplaat … Continued

Makreel roken

Spoel, indien nodig, de makrelen van binnen en buiten schoon. Maak een pekel van het water, zout en de kruiden. Leg de makrelen 1 ½ uur in de pekel. Steek de Cobb Supreme aan met 6 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Leg de makrelen op het Supreme rooster en laat deze aan de lucht drogen. Verwarm, … Continued

Lamsrack

Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon door met een mes het vlees van het bot te schrapen. Hiermee voorkom je dat het vlees verbrandt. Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd. Besmeer de lamsrack met driekwart van de marinade en laat het minimaal 30 minuten … Continued

Lamskofta, gewikkeld in spek

Meng het gehakt met de kruiden, limoen en pijnboompitten. Voeg daarna het ei en de broodkruimels toe. Draai balletjes van het gehakt en omwikkel ze met spek. Rijg drie balletjes aan een satéstokje. Steek de COBB aan. Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB als de briketjes driekwart grijs zijn en verwarm de … Continued

Lamscurry met yoghurt

Steek de COBB aan en plaats, als de briketje driekwart grijs zijn, de wok en deksel op de COBB. Verwarm deze 5 minuten voor. Giet wat olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg na enkele minuten de droge kruiden toe en bak deze mee totdat ze beginnen te geuren. … Continued