fbpx

Halve kip

Een veel gebruikte gaartechniek bij kip is het “vlinderen” van de kip. Om de kip te vlinderen leg je de kip met de borstkant omlaag. Snij met een scherp mes langs beide kanten van de ruggengraat. Zorg ervoor dat je alleen de rug doorsnijdt, niet de borst. Verwijder de ruggengraat. Draai de kip met de … Continued

Grieks gekruide lamsbout

Maak een marinade van alle ingrediënten, behalve de lamsbout. Smeer de lamsbout in met de marinade en laat de marinade een nacht intrekken. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor. Leg de lamsbout … Continued

Gerookte eendenborst

Snij het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het zoutmengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel daarna het zout van de eendenborst af onder stromend water. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat met het … Continued

Gemarineerde kwartel

Maak de kwartels schoon. Bind de pootjes samen met een touwtje. Maak een marinade van alle ingrediënten, behalve de kwartel en smeer de kwartels hiermee in. Hou iets van de marinade achter voor tijdens het braden. Laat de marinade 10 minuten intrekken. Steek ondertussen de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs … Continued

Gekruide varkenskoteletten

Meng alle ingrediënten, behalve de koteletten, tot een marinade. Smeer de koteletten in met de marinade en laat de marinade een uur intrekken. Zorg dat de koteletten gekoeld liggen. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de COBB met de grillplaat en deksel 5 minuten voor. Leg de koteletten … Continued

Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur

Maak een kruidenmix van de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout. Meng de sinaasappelsap, sojasaus, honing, lente-ui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur. Steek de COBB aan met de briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Breng … Continued