fbpx

Plukbrood van de Cobb

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel enkele minuten voor. Snij ondertussen het brood kruislings diep in en smeer kruidenboter in de inkepingen. Strooi de lente ui en geraspte kaas over het brood. Leg het brood op het rooster en bak het … Continued

Pepernoten

Steek de COBB aan met 5 barbecue briketjes en de aanmaakblokjes. Mix de boter in een beslagkom zacht. Kneed met je handen meel, suiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. Draai van het deeg kleine balletjes. Warm, zodra de briketjes driekwart grijs zijn, de bakplaat en de deksel 5 … Continued

Nacho’s met gesmolten kaas en zelfgemaakte guacamole

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze ongeveer 10 minuten op temperatuur komen. Leg de nacho’s in de ovenschaal en verdeel er de tomaat, ui, paprika, mais en lente-ui over. Bestrooi het geheel met kaas. Leg … Continued

MOINK ballen

Steek de COBB aan. Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Draai balletjes, iets kleiner dan een golfbal. Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Leg de balletjes op het rooster. Verwarm de basisplaat en de deksel 5 minuten … Continued

Lamskofta, gewikkeld in spek

Meng het gehakt met de kruiden, limoen en pijnboompitten. Voeg daarna het ei en de broodkruimels toe. Draai balletjes van het gehakt en omwikkel ze met spek. Rijg drie balletjes aan een satéstokje. Steek de COBB aan. Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB als de briketjes driekwart grijs zijn en verwarm de … Continued

Kofta met munt-yoghurtsaus

Maak de saus door alle sausingrediënten te mengen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bewaar de saus in de koelkast tot vlak voor serveren. De saus kan enkele uren van tevoren gemaakt worden. Dit komt de smaak alleen maar ten goede. Meng de ingrediënten van de kofta en breng het op smaak … Continued