Veilig barbecueën
dinsdag 22 juni
Veilig barbecueën
Barbecueën of buiten koken is op de eerste plaats natuurlijk ontzettend leuk! Om ervoor te zorgen dat het ook veilig verloopt, zijn er wat opletters in het gebruik van een barbecue en het bereiden van maaltijden in de buitenlucht. We nemen je hier graag in mee!
- Laten we beginnen met het gebruik van de BBQ. Houd voor de veiligheid met de volgende zaken rekening: Steek je briketten of houtskool aan met aanmaakblokjes, NOOIT met vloeibare brandstof.
- Steek de BBQ aan op een veilige plek, buiten bereik van kinderen, huisdieren en brandbare materialen.
- Zorg dat er een blusmiddel voorhanden is. Je kunt hierbij denken aan een emmer zand of natuurlijk een brandblusser.
En dan het eten! Hoe ga je veilig om met voedsel? Ook hier is er een aantal belangrijke zaken om op te letten:
- Haal je vlees, vis en salades pas op het laatst uit de koeling. Ga je op pad, vervoer dit dan in een goede koeltas of koelbox.
- Was tijdens het koken regelmatig je handen, zeker na het verwerken van rauw vlees of rauwe vis.
- Gebruik aparte schalen en BBQ gereedschap voor het verwerken van rauw en gaar vlees of vis.
- Controleer of het vlees of de vis de juiste garing heeft voordat je het serveert.
- Gooi eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast gelegen heeft weg.
We wensen je een gezellige en veilige BBQ!
Bron: brandweer.nl en voedingscentrum.nl