Ingrediënten
  • 6 middelgrote appels
  • 1 el citroensap
  • 3 el boter
  • 125 gr suiker
  • 2 tl kaneel
  • water
  • 1 1/2 el maizena
  • 200 gr gemberkoekjes
  • 200 gr zandkoekjes
  • 100 gr verse of diepgevroren bosbessen
  • 125 ml gedroogde kokosvlokken
  • 125 ml stroop
  • 1 tl vanille-extract

Appel-bosbessen crumble

Aantal personen: 6 40 minuten
Extra benodigdheden
  • Ovenschaal die op de COBB past
  • Ovenwanten

Bereiding

  • Schil de appels en snij ze in middelgrote stukken. Voeg de citroensap aan de appelstukjes toe om te voorkomen dat ze bruin worden.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Smelt de boter in de wok en meng hier de suiker en kaneel doorheen. Voeg vervolgens de appelstukjes en wat water toe.
  • Leg de deksel op de wok en kook de appels totdat ze net zacht beginnen te worden. Roer af en toe door om te voorkomen dat de suiker aanbrandt. Voeg indien nodig extra water toe.
  • Verkruimel de koekjes met behulp van een potje of met je handen en leg deze apart.
  • Meng in een kleine schaaltje de maïzena en 2 el water.
  • Haal de wok van de COBB. Voeg al roerend het maizenapapje toe aan de appels. Voeg vervolgens de bosbessen, kokosvlokken, stroop en het vanille-extract toe en roer het geheel goed door.
  • Giet het appelmengsel in een ovenschaal en verdeel de verkruimelde koekjes over het appelmengsel.
  • Leg de basisplaat met het rooster op de COBB. Leg de ovenschaal op het rooster en doe de deksel op de COBB. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Haal de ovenschaal van de COBB. Gebruik hiervoor een ovenwand, de schaal is heet!
  • Laat de crumble iets afkoelen voordat je het serveert. Serveer de appel crumble met koude vla, room of ijs.Eet smakelijk!