Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 150 gram feta
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • Spiesjes
  • Peper en zout

Aubergine-feta spiesjes met venkelzaad

Aantal personen: 4 15 minuten Grillen

Bereiding

  • Snijd met een dunschiller of een scherp mes dunne plakken in de lengte van de aubergine. Leg de plakken aubergine op een bord en bestrooi met zout (hierdoor trekt het vocht wat uit de aubergine).
  • Kneus de venkelzaadjes met een mes en meng deze met de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing tot een marinade.
  • Snijd de feta in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Voeg de feta blokjes aan de marinade toe en laat even intrekken.
  • Rol telkens 1 feta blokje in een aubergine en prik deze op het spiesje. Op elk spiesje  rijg je ongeveer 3 aubergine-feta blokjes.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en laat deze even voorverwarmen.
  • Bestrijk de aubergine rondom met olijfolie en bak deze op de COBB in 3 tot 5 minuten per kant.

Eet smakelijk!

Met dank aan Camperkeuken.nl