Ingrediënten
  • 4 el bloem
  • Zout
  • 1 el yoghurt
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • 4 el water
  • 150 gr geraspte cheddar kaas
  • 1 Bakje cherry tomaatjes
  • 4 plakken ham
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Verse kruiden naar smaak

Gevuld brood uit de pan

Aantal personen: 2 20 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • mengkom

Bereiding

  • Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg vervolgens het water en de yoghurt toe aan het bloemmengsel. Roer totdat er een glad beslag ontstaat dat qua dikte tussen een pannenkoekbeslag en deeg in zit. Voeg indien nodig nog wat extra water toe om deze dikte van beslag te krijgen.
  • Snij de tomaatjes door de helft en de plakjes ham in stukjes. Gebruik je verse kruiden in het recept, snij deze dan fijn.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat en deksel 5 minuten voor.
  • Doe wat olijfolie op de bakplaat. Giet daarna het deegmengsel over de bakplaat. Verdeel met behulp van een spatel het deeg gelijkmatig over de bakplaat. Let op, de bakplaat is al goed voorverwarmd, dus je moet snel zijn met het deeg verdelen.
  • Strooi vervolgens de kaas, tomaatjes en ham over één helft van het deeg. De andere helft van het deeg beleg je niet.
  • Voeg naar smaak mosterd en verse kruiden toe aan de belegde helft.
  • Klap nu het deeg dubbel. Dit doe je al voordat het deeg aan de bovenkant gaar is. Leg daarbij de helft die niet belegd is over het belegde gedeelte heen. Leg de deksel op de COBB en bak het brood enkele minuten aan deze kant. Draai vervolgens het brood om en bak het ook nog enkele minuten aan de andere kant. Met een kleine 10 minuten is het brood gaar.
  • Haal het brood van de COBB en snij het in parten voor serveren. Eet smakelijk!

Dit recept is geïnspireerd op een recept van @JamieOliver!