Ingrediënten
  • 250 gr All-in Italiaans kruidenbrood mix (Soezie)
  • +/- 150 ml water
  • olijfolie
  • bloem voor pizzasteen

Broodjes bakken op de pizzasteen

Aantal personen: 4 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes
  • 2 aanmaakblokjes
  • huishoudfolie
  • kom

Bereiding

  • Wil je een keer een broodje met een lekkere crunch? Dan is dit recept wat voor jou!
    Door het gebruik van de pizzasteen krijgen deze broodjes een lekkere knapperige onderkant.
  • Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en maak hiervan ronde broodjes. Bestrijk de broodjes met olijfolie en leg ze onder folie 30-40 minuten te rusten.
  • Steek, terwijl het deeg rust, de COBB aan met de aanmaakblokjes en briketjes. Plaats, als de briketten 1/2 grijs zijn, de basisplaat, het rooster, de pizzasteen en de deksel op de COBB. Verwarm dit 20 minuten voor.
  • Bestrooi de pizzasteen met bloem. Leg hierop de broodjes en plaats de deksel terug op de COBB.
    Bestrijk na 20 minuten de broodjes in met olie voor wat extra kleur en glans. Bak de broodjes in ongeveer 30 minuten gaar.

Bekijk meer recepten.