Ingrediënten
  • 75g zachte boter en wat extra om de vorm in te vetten
  • 100gr suiker
  • 1 groot ei
  • 175gr volkoren bloem
  • 1½tl bakpoeder
  • 2el cacaopoeder
  • 1tl vanillesuiker
  • 100ml melk
  • 100gr pure chocolade
  • slagroom
  • 250ml room
  • 500gr chocola, gehakt
  • Optioneel: aardbeien en wafelbiscuits voor garnering

Chocolade cake

Aantal personen: 6 2 uur en afkoelen Bakken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
  • Bakvorm met een diameter van 20cm

Bereiding

  • Steek de COBB aan met de briketjes en aanmaakblokjes.
  • Meng de boter en suiker en voeg het ei toe. Klop dit tot een glad geheel. Meng ook de bloem, bakpoeder, cacao en vanillesuiker en voeg dit toe aan het botermengsel. Roer tot er een glad cakemengsel ontstaat.
  • Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok op de COBB. Smelt hierin de 100g pure chocolade en roer de chocolade door het cakemengsel. Vet de bakvorm in en giet het cakemengsel in de cakevorm.
    Vervang de wok door de basisplaat en het rooster en verwarm deze met de deksel erop 7 minuten voor.
  • Plaats de bakvorm op het rooster, plaats de deksel op de COBB en bak de cake in 40-45 minuten gaar.
    Haal de cake van het rooster. Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal de cake daarna uit de vorm om helemaal af te koelen.
  • Vervang het rooster en de basisplaat door de wok. Maak de ganache door de room in de wok aan de kook te brengen en dan de 500g gehakte chocolade toe te voegen. Haal de wok van de COBB en roer tot een glad mengsel ontstaat. Laat de ganache op kamertemperatuur stijven.
  • Snij de afgekoelde cake over dwars door. Besmeer de onderste helft met ganache, leg de tweede helft hierop en smeer de rest van de ganache op de bovenkant van de cake. Versier de cake met aardbeien en wafel biscuits en serveer met slagroom.

Bekijk meer recepten.