Ingrediënten
  • 75gr zachte boter of margarine
  • 100gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 groot ei
  • 175gr bloem (en iets extra's voor in de bakvorm)
  • 1,5tl bakpoeder
  • 2el cacaopoeder
  • 100ml melk
  • 100gr pure chocolade
  • vers fruit naar keuze
  • poedersuiker (decoratie)

Chocoladetaart met vers fruit

Aantal personen: 8 70 minuten Bakken

Bereiding

  • Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze dun met bloem. Mix in een kom de suiker, vanillesuiker en de boter tot een romig geheel. Voeg daarna het ei toe. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoedercacao en vanille essence en mix dit door het botermengsel.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is. de wok op de COBB en smelt hierin de chocolade en de melk (verwarm de wok niet voor). Haal de wok van de COBB als de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg het chocolademengsel toe aan het beslag en klop dit tot het helemaal opgenomen is in het beslag. Schep het beslag in de ingevette bakvorm en verdeel het goed over de hele vorm.
  • Leg de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor. Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB. Gaar de cake in ongeveer 45 minuten. De cake is gaar als een satéprikker schoon uit de cake komt. Haal in het eerste half uur de deksel niet van de COBB voor het beste bakresultaat.
  • Haal de bakvorm van het rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de taart daarna uit de vorm en laat het verder afkoelen op het rooster.
  • Versier voor het serveren de cake met fruit en maak het geheel af met poedersuiker.

Bekijk meer recepten.