Ingrediënten
  • 225 gr Chorizo worst
  • 300 gr linguine pasta
  • 2 eieren
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • olijfolie

Pasta Carbonara met chorizo

Aantal personen: 4 40 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • keukenpapier
  • mengkom
  • vergiet

Bereiding

  • Steek de Cobb aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en deksel op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten voor.
  • Snij de chorizo in kleine stukjes en bak deze knapperig in de wok. Gebruik zo nodig een beetje olijfolie.
  • Haal de chorizo uit de wok en zet deze apart.
  • Veeg de wok schoon met wat keukenpapier en vul de wok tot iets over de helft met water (bij voorkeur warm water). Voeg zout toe en breng het water aan de kook.
  • Kook de past beetgaar en giet deze daarna af. Bewaar een beetje kookwater in een kopje.
  • Rits de rozemarijn van het takje en snij de rozemarijnblaadjes fijn.
  • Klop in een mengkom de eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas (hou een klein beetje apart voor de garnering), rozemarijn en de chorizo toe en roer het eimengsel goed door.
  • Leg de wok terug op de COBB. Leg de pasta in de wok en voeg het eiermengsel toe. Roer door totdat het begint in te dikken. Is de pasta te droog, voeg dan een beetje van het bewaarde kookwater.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer het met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!