Ingrediënten
  • 1/2 zakje instant gist (+/1 4g)
  • 30ml warm water
  • 30gr zachte boter
  • 125ml warme melk
  • 250gr bloem
  • 35gr kristalsuiker
  • zout
  • 2el zachte boter
  • 4el bruine basterdsuiker
  • 1el kaneelpoeder
  • 30gr poedersuiker
  • 15gr gesmolten boterscheutje
  • scheutje melk
  • boter om vorm twee keer in te vetten

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Aantal personen: 8 2 uur rijzen, 1 uur bereiden Bakken

Bereiding

  • Los de gist op in het water. Meng de boter met het gist en de melk tot er een glad mengsel ontstaat. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg het gistmengsel hieraan toe. Kneed tot er een zacht deeg ontstaat. Vet de bakvorm in. Vorm een bol van het deeg en laat het in de ingevette bakvorm op een warme plek 1 uur rijzen totdat het twee keer zo groot is.
  • Sla het deeg neer en rol het uit tot een rechthoek. Besmeer het deeg met de zachte boter en bestrooi het met de bruine suiker en het kaneelpoeder. Rol het deeg op tot een rol en snij de rol in 8 gelijke stukken.
  • Vet opnieuw de bakvorm in en leg de 8 stukken in een bloemvorm in de bakvorm. Leg het deeg met de snijkant naar boven. Laat het geheel wederom 1 uur rijzen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone helemaal grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor op de COBB.
    Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB. Bak het brood in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar. Het brood is klaar als een satéprikker schoon uit het deeg komt. Haal voor het beste bakresultaat de eerste 30 minuten de deksel niet van de COBB.
  • Haal de bakvorm van de COBB en laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm. Meng ondertussen de gesmolten boter, de poedersuiker en de melk tot een glad mengsel ontstaat. Voor het smelten van de boter kun je de wok gebruiken. Haal het brood uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het poedersuikermengsel. Serveer de broodjes warm.

Bekijk meer recepten.