Ingrediënten
  • 1,5dl handwarm water
  • 1/2 zakje instant gistkorrels
  • 1tl suiker
  • 250gr bloem
  • 1/2tl zout
  • 3el olijfolie
  • extra bloem voor bestuiven van werkblad en pizzasteen en voor als het deeg te nat is
  • extra olijfolie om kom mee in te vetten
  • 6el tomatensaus
  • 150gr mozzarella, in plakken gesneden
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 12 verse basilicum blaadjes

Cobb pizza, bereid op de Cobb pizzasteen

1 uur rijzen, 1 uur bereiden Bakken

Bereiding

  • Meng de gist met de suiker en 50 ml van het water. Roer dit goed door elkaar. Meng de bloem en het zout in een kom en voeg hier het gistmengsel, de olijfolie en het restant van het water aan toe. Kneed totdat er een soepel deeg ontstaat en vorm het tot een bol. Veeg de kom schoon, vet hem licht in en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek totdat het twee keer zo groot is.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster, de pizzasteen en de deksel op de COBB en verwarm het geheel 25-30 minuten voor.
  • Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol het deeg uit tot een ronde vorm. Zorg dat de cirkel deeg kleiner is dan de COBB pizzasteen. Beleg de pizza’s met de tomatensaus, de mozzarella en cherrytomaatjes.

Haal de deksel van de COBB en bestuif de pizzasteen met bloem. Leg één pizza op de pizzasteen. Bak de pizza in ongeveer 20 minuten gaar. De baktijd is afhankelijk van de weersomstandigheden. Controleer na 15 minuten of de pizza al gaar is.

Haal de pizza van de steen en leg de tweede pizza op de steen. De tweede pizza heeft over het algemeen een kortere baktijd.
Serveer de pizza met verse basilicum blaadjes.

 

Bekijk meer recepten.