Ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 rode paprika`s
  • 225 gr chorizo worst
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 375 gr risotto rijst
  • 3 tomaten
  • 180 ml witte wijn
  • zout en peper
  • 750 ml visboulion
  • 16 garnalen
  • 500 gr mosselen
  • 2 citroenen
  • handvol verse koriander

COBB zeevruchten paella

Aantal personen: 4-6 45 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • pollepel

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat de wok 10 minuten voorverwarmen.
  • Snij de ui, rode paprika, knoflook, chorizo worst en tomaten in kleine stukjes.
  • Voeg olie toe aan de wok en bak de ui en chorizo tot de ui glazig is. Voeg daarna de paprika en knoflook toe en bak dit een minuut mee.
  • Voeg nu de rijst toe en meng dit door het uimengsel. Laat de rijst de chorizo-olie goed opnemen.
  • Voeg vervolgens de blokjes tomaat en wijn toe en kook door tot het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg daarna de visbouillon toe en plaats de deksel op de COBB.
  • Laat de rijst ongeveer 15 minuten koken. Controleer af en toe even of er nog voldoende vocht in de wok zit. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  • Leg, als de rijst beetgaar is, de garnalen en de mosselen op de rijst. Plaats de deksel op de COBB en kook het geheel nog 5 minuten.
  • Serveer de paella met wat extra citroensap en de verse koriander.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.